tie

Muovi uuteen muotoon

Muovi on nykyisin välttämätön materiaali, mutta täysin uuden muovin valmistamiseen tarvittava raakaöljy puolestaan ehtyvä luonnonvara. Muovin aiheuttamia ympäristöhaittoja voidaan kuitenkin vähentää nykyistä paljon tehokkaammin ja tässä voit yhdessä Kempeleen Jätekuljetuksen kanssa kantaa oman kortesi kekoon.

Mitä enemmän muoviteollisuus saa käyttöönsä kierrätettyä materiaalia, sitä vähemmän öljyä tarvitaan. Lisäksi uusiomuovin valmistus kuluttaa vähemmän energiaa kuin kokonaan uuden muovin. Näin ympäristölle koituu mahdollisimman vähän kuormitusta samasta määrästä muovia, joka muutenkin valmistettaisiin.

Kierrättämättä jätetty muovi päätyy jätteenpolttoon tai luontoon, jossa se pilaa maisemat ja aiheuttaa vaaroja eläimille. Kempeleen Jätekuljetuksen keräämä muovipakkausjäte päätyy uusiomuovin raaka-aineeksi, jota käytetään esimerkiksi jätesäkkien, pussien, putkien ja levyjen valmistamisessa. Muovipakkausätteestä valmistetaan lisäksi erimuotoisia ja pituisia profiileja, joiden käyttöikä on yli 50 vuotta. Profiileista valmistetaan esimerkiksi ulkokalusteita, lautoja, aitoja, liikenne- tai meluesteitä, laiduntolppia sekä sahapukkeja.

ukko-2-nobackground